CANOLFAN S4C YR EGIN UNIVERSITY OF WALES
Carmarthen, Verenigd Koninkrijk

VISIE
Onze beglazingssystemen waren de sleutel tot dit ultramoderne gebouw in het hart van de creatieve en digitale toekomst van Wales. Met een prijswinnend ontwerp gebaseerd op de ‘drie-eenheid’ van universiteit, gebruikers van het gebouw en omwonenden, was het creëren van een eigen karakter voor elk ervan een uitdaging bij een façade die bijna volledig uit vliesgevel bestaat.

TRANSFORMATIE
Er is gekozen voor het AA®110 zonwerende vliesgevelsysteem met zichtlijnen van 65 mm in combinatie met de thermisch superieure AA®720-deuren en de automatische toegangsdeuren van de Kawneer 190-serie. Het systeem, een actieve gevel, beschermt het interieur tegen weersinvloeden en laat tegelijkertijd lucht door. De verschillende elementen van de gevel zijn onder meer uitgerust met vinkappen.

REALISATIE
De verticale kappen geven een sterk verticaal accent aan de vliesgevel, dat verschillende afmetingen en afwerkingen heeft om een ‘knippereffect’ te creëren. Het gebouw is ontworpen om de gebruikers ervan aan te moedigen samen te werken en ideeën uit te wisselen, en om een creatieve, nieuwe generatie te inspireren. Het project heeft een prestigieuze RICS Wales-prijs voor het beste commerciële gebouw gewonnen.