CITYLABS 2.0
Manchester, Verenigd Koninkrijk

VISIE
Citylabs 2.0 is de toegangspoort tot de grootste klinisch-academische campus van Europa en maakt deel uit van een uitbreiding van 95 miljoen Engelse gpond met een laboratorium en kantoren voor het Global Centre of Excellence for Precision Medicine van QIAGEN. Kawneer werd gekozen als de belangrijkste leverancier van vliesgevelsystemen om de mooie en moderne esthetiek van dit uitdagende en state-of-the-art ontwerp te realiseren.

TRANSFORMATIE
De AA®110 SSG (Structurally Silicone Glazed) en AA®110-vliesgevel van Kawneer met zichtlijnen van 65 mm zijn overal aanwezig, aangevuld met geprint glas en borstweringspanelen. In combinatie met de AA®100-versie bij de ingang op de begane grond, omsluit de vliesgevel het 25 miljoen pond kostende project vrijwel volledig.

REALISATIE
Dit grote project, dat in slechts 25 weken werd geïnstalleerd, is voorzien van uniek geëtst glas waarvan het opvallende wervelingseffect is ontworpen om het zonlicht te reguleren. Samen met onze twee aluminium vliesgevelsystemen heeft het gebouw een duurzaam ontwerp dat voldoet aan alle eisen op het gebied van esthetiek, thermische prestaties, akoestiek en beweging.