ELSON S. FLOYD CULTURAL CENTER
WASHINGTON STATE UNIVERSITY
Pullman, WA, Verenigde Staten

VISIE
De gebogen muren en het overlappende dak van het gebouw zijn geïnspireerd op het inheemse Palouse-prairielandschap en brengen een hommage aan de glooiende heuvels en topografie van het gebied. Grote glaspartijen, geen hoeken van 90˚, een strakke tijdslijn en strenge energievoorschriften van de staat maakten deze unieke installatie tot een extra uitdaging.

TRANSFORMATIE
3D-modellen begeleidden de gebogen daklijnen en muren van planning tot uitvoering. Het Kawneer 1600 SS-vliesgevelsysteem met schroefspieverbindingen werd in segmenten vervaardigd en ter plaatse samengebracht. Drukplaten van glasvezel verbeteren de thermische prestaties, net als de thermische blokkades van de Kawneer AA®425-ingangen.

REALISATIE
Onze expertsystemen zorgen voor een sterke connectiviteit en ondersteuning van de nadrukkelijk organische, golvende vorm, terwijl deze systemen ook voldoen aan hoge normen voor energie-efficiëntie, een inspirerend design hebben en tijdens de constructie soepel zijn samen te brengen. Het LEED Gold®-project geeft de gebruikers van het gebouw een indrukwekkende architectuur, waarbij erfgoed en culturele aanvaarding centraal staan.