GRAAFSCHAP COLLEGE
Doetinchem, Nederland

VISIE
Geïnspireerd door de omringende bomen liet Het Graafschap College zich inspireren voor een nieuwe en innovatieve gebouwschil voor 5600 m2 aan sportfaciliteiten. Men wilde een unieke gevel die het natuurlijke daglicht en zicht naar buiten zou vergroten, zodat het comfort en de leerprestaties voor zowel studenten als personeel zouden verbeteren.

TRANSFORMATIE
Om overal een lichte en luchtige sfeer te creëren, zijn in dit project de AA®100 en RT 72 Reflex-vliesgevels en -deuren van Kawneer gecombineerd met blokramen met verborgen vleugels. Het eindresultaat is een combinatie van functionaliteit en stijl. Er is een heldere, open onderwijsomgeving ontstaan waarin concentratie en samenwerking centraal staan.

REALISATIE
Het Graafschap College is dankzij zijn beperkte hoogte en de transparante gevel met een roestbruin organisch boomontwerp een uniek gebouw dat optimaal in zijn omgeving past en veel daglicht binnenlaat. De thermische gevel is sterk isolerend, terwijl de weerbestendige metalen constructie de interne warmtelast vermindert.